Your cart
Your cart is empty.

101 Soleksem

Soleksem er ikke sjovt, og den dejlige solbrune farve, du forsøger at få, kan hurtigt blive en ubehagelig oplevelse. Det var faktisk sådan Tanrevel startede, som et alternativ til solbadning, fordi vi selv havde problemer med soleksem.

Vi ved hvor irriterende det er, og vi vil fortælle dig lidt om, hvad soleksem er, hvordan det opstår, og hvordan det kan behandles. Uanset om du selv er blevet ramt, eller du aldrig har hørt om soleksem, så er det godt at vide lidt om det, for at beskytte sig selv.


HVAD ER SOLEKSEM?

Soleksem, også kendt som solallergi, er en reaktion, der opstår, når huden udsættes for sollys. Det er ikke det samme som solskoldning, men der skal ofte meget lidt eksponering til, før der kommer udslæt.

Soleksem er ikke det samme som hudkræft, og der er ingen direkte sammenhæng mellem de to. Det er mere ubehageligt end farligt og klør ofte slemt. Det kan også give vabler og give udslet og blive rødt og hævet.


HVORDAN FÅR MAN SOLEKSEM?

Man ved ikke præcist, hvorfor nogle mennesker udvikler denne følsomhed over for solen, men man ved, at det primært er UVA-strålerne, der forårsager symptomerne.

Det er som regel i foråret og forsommeren, at folk får soleksem, da huden ikke har nået at vænne sig til solen endnu. Alle kan blive ramt, så det er vigtigt ikke at bruge for meget tid i solen, uden at være dækket af tøj eller solcreme. Undgå også at være ude i solen når den står højest midt på dagen.


HVORDAN BEHANDLER MAN SOLEKSEM?

Den bedste måde at forhindre det i at ske, i første omgang, er at bruge solcreme og huske at smøre sig ind flere gang om dagen.

Når du har været ude i solen, og din hud er irriteret og klør, kan en aloe vera-creme hjælpe, men på apoteket kan man også få creme med hydrocortison, som kan hjælpe, hvis du har brug for noget stærkere.

Det kan også være en god ide at lindre huden med aftersun, når du har været i solen.


KAN MAN SOLBADE, HVIS MAN HAR SOLEKSEM?

Det er desværre en ret dårlig idé at solbade med soleksem, og det er bestemt ikke risikoen værd. Sandheden er, at det ikke er særlig godt for nogen at ligge ude i solen, uanset om man har solallergi eller ej.

Men hvordan bliver man brun på en sikker måde? Mange mennesker bruger ikke selvbruner, fordi de ikke vil have gule lagner, grimme striber eller lugte mærkeligt. Og det forstår vi bestemt godt. Derfor har vi udviklet Tanrevels spraytan til hjemmebrug, så du kan få en solbrun farve, der ser ud som om du har været på ferie og brugt en uge på stranden, selvom du har siddet i skyggen!

Tanrevel anvendes nemt hjemmefra på ren hud og tørrer meget hurtigt. Resultatet bliver lige så jævnt og smukt som i salonen, og den dufter af kokos, og slet ikke dårligt, som mange andre selvbrunere gør.

Sprayen efterlader ingen pletter på tøjet, når den er tør, og skulle der komme noget på håndklædet eller andet, når du lige har brugt sprayen, går det af i vask.

Fordi selvbruneren er sprayet på, behøver du ikke bekymre dig om et ujævnt eller orange resultat.

Dette er den nye »falske måde« at blive solbrun på, uden at nogen nogensinde vil finde ud af, at farven ikke er ægte!

Hvis du ikke har prøvet den endnu, så gør det! Tanrevel er et perfekt alternativ til dem, der er følsomme over for solen. Bliv solbrun uden sundhedsrisici, sådan som det burde være!